Световнияг №2 Карлос Алкарас победи Ришар Гаске със 7:6, 6:1, 6:2

...
Световнияг №2 Карлос Алкарас победи Ришар Гаске със 7:6, 6:1, 6:2
Коментари Харесай

Карлос Алкарас се справи с френски ветеран в първия си мач на Australian Open

Световнияг №2 Карлос Алкарас победи Ришар Гаске със 7:6, 6:1, 6:2 в мач от първия кръг на Australian Open.

Сблъсък, който опълчи двама играчи със 17 години разлика между тях, в последна сметка изходът бе в интерес на младостта.

А и въпреки всичко младежът на корта бе не какъв да е, а международният №2 Карлос Алкарас, който имаше своите усложнения в първия час от мача, само че по-късно сподели класата си.

Ришар Гаске, който изигра първия си професионален мач в тениса преди даже днешния му противник да се роди, даде всичко от себе си и сподели безспорните си качества в първия сет, когато докара нещата до тайбрек.

Сет, в който 37-годишният французин не отстъпваше по нищо на международния №2, само че в последна сметка една двойна неточност в тайбрека му изигра неприятна смешка и даде късмет на Алкарас да го завоюва със 7:5.

Сякаш това бе повратният миг в срещата, тъй като и самият Гаске осъзнаваше, че няма да има силите да завоюва три поредни сета в ужасната австралийска горещина.

Макар мачът да бе от вечерната сесия, термометрите към момента посочваха 30 градуса, а Гаске нямаше сили да се опълчи в останалите два сета.

В слеващия кръг противник на Алкарас ще бъде италианецът Лоренцо Сонего, който отстрани Даниел Еванс (Великобритания) с 3:1 сета.
 Алкарас насочи опасност към Джокович
Алкарас насочи опасност към Джокович

Искам да го детронирам в Мелбърн, съобщи испанецът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР